top of page

İÇMİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ

Kazanımlar

1. Girişimcilik

Girişimci öğrenci

Daha ilk yılda üniversite hayatına giriş ile öğrencilerimize müfredatın perspektifini, içeriğini, çalışma alanlarını,  dijital erişimi ve kendini tanıma fırsatı verilmektedir. Her öğrencimiz cumhurbaşkanlığı insan kaynakları ofisi kariyer kapısına üye olup staj ve fırsatlardan haberdar bolmaktadır. Girişimci olmaları için hem girişimcilik dersi müfredatta yer almakta, hem de temel ve ileri girişimcilik sertifikalarını almaktadırlar. Bölüm olarak öğrencilerimize uygulama ağırlıklı dersler ile yapan/üreten kişi "maker" olma yolunu açmaktayız. Birinci sınıf sonu yaz aylarında öğrenciler tercihleri daihilinde ürettiklerini online satışa sunabilmektedirler. Bunun için tanıtım ve paylaşımın vazgecilmezi olan kişisel web sitelerini birinci sınıfta oluşturmaktadırlar. Tüm çalışmalarını, ödevlerini, cv, staj ve portfolyalarını web sitelerinde paylaşmaktadırlar.

Neden web sitesi? İşi, ürünü ya da kişiyi hedef kitleye ulaştırıp, tanıtma açısından web sitesi etkili bir araçtır. Web sitesi hem hedef kitleye ulaşım hem de hedef kitlenin ulaşmasını sağlayan çift yönlü bir araçtır. Bölüm olarak iyi bir cv yazmalarını sağlamaktadırlar, ödevlerini web siteleri üzerinden takıp edilmektedirler, genel değerlendirmeleri sektörden deneyimli uzmanlar ile sergi şeklinde sunumlar şeklinde yapılmaktadır bu sayede öğrencilerimiz sektör ve uzmanları ile daha  birinci sınıfta  tanışmış ve kendilerine güvenleri artmış olmaktadır.

2. Dijital içmimarlık

Bölüm olarak temel hedeflerimizden bir diğeri öğrencilerimize her dönem en az bir program öğretmektir. Birinci sınıfta autocad programı, İkinci sınıfta bilgisayar destekli üretime yönelik Fusion360  ve hızlı prototipleme ve baskı teknikleri dersi, üçüncü sınıfta Revit ve 3Ds Max programlarını öğrenebilecekleri dersler müfredatımızda yer almaktadır.

3. 7+1 programı ile deneyimli mezun

Öğrencilerimiz 2. sınıfta proje yazmayı öğrenmektedir. Özgünlük, literatür tarama, zamanlama, maliyetlendirme, proforma faturalar  ve benzeri konularda TÜBİTAK öğrenci proje formatı üzerinde uygulamalı şekilde bireysel yada ekip olarak projelerini hazırlamaktadırlar. Bu kazanımlarını 8.dönem işyerlerinde eğitim alırken yapacakları mezuniyet projelerini işyerinin sorununu çözecek amaçlı kullanılması üzerine eğitim almaktadır.

              BÖLÜM MÜFREDATI           

Fark yaratan derslerimiz

bottom of page